Pølsemager

  Se filmen om uddannelsen

  • En pølsemager arbejder typisk inden for fødevareindustrien fx på slagterier.
  • En pølsemager er en industrislagter med speciale i forædling.
  • En stor del af dit arbejde som pølsemager vil bl.a. være fremstilling af pølser, postejer, pålægsvarer og færdigretter til slagterbutikker og supermarkeder.
  • For at kunne fremstille diverse pølser skal du også selv være med til at opskære kød fra svin, kalve og okser.
  • I industrien foregår næsten alt arbejdet ved hjælp af maskiner.
  • I slagterbutikker og supermarkeder vil du som regel også deltage i det almindelige arbejde i butikken.
  • Det er meget ofte pølsemageren, der fremstiller de specialiteter, som bliver solgt i butikkerne.

Om uddannelsen:

  • Uddannelsen veksler mellem skole og praktik og varer tre år.
  • Indgangen på teknisk skole hedder Mad til mennesker.
  • Du kan starte uddannelsen enten på skole eller i praktik.
  • Uddannelsen består af et grundforløb på normalt 10 uger og derefter et hovedforløb vekslende mellem praktik og fem skoleophold på hver fem uger.

Fremtidige muligheder:
Du kan bl.a. videreuddanne dig til procesteknolog.