Maskinsnedker

  Se filmen om uddannelsen

Maskinsnedker Ib Jørgensen:

Ib er en af virksomhedens mere erfarne medarbejdere. Han blev ansat for en del år siden, da virksomheden udvidede produktionen. Ib var udlært maskinsnedker, og vi havde brug for hans evner til opstilling og betjening af træindustrimaskinerne, så de kunne betjenes af vores team af ufaglærte medarbejdere.

Da Ib startede på virksomheden, havde han mest manuelt arbejde, og det er også ham, der har ansvaret for slibning af værktøj. Men en stadig større del af en maskinsnedkers arbejde udføres i dag af computerstyrede maskiner.

For at klare alle disse udfordringer har Ib været på  kurser på AMU-centret og teknisk skole. Her har han bl.a. lært at programmere de computerstyrede maskiner og taget kursus i CAD/CAM. Ib har selv været med til at planlægge sine uddannelsesaktiviteter, så han er i stand til at betjene de nye  maskiner.

I kraft af sine personlige egenskaber er han afdelingens tillidsrepræsentant og sikkerhedsrepræsentant. Han er også medarbejdernes repræsentant i virksomhedens bestyrelse.

Den administrerende direktør har et godt øje til Ib, og inden for et år eller to er der gode muligheder for, at Ib bliver udnævnt til værkfører eller driftsleder.